Haasteiden kautta kirkastuu tie: kohtaan – kasvan – kuljen eteenpäin

Haasteiden kautta kirkastuu tie:

kohtaan – kasvan – kuljen eteenpäin!

Mitä haasteet meille opettavat?

Elämä asettaa meidät yhä uudelleen tilanteisiin, joissa kohtaamme haasteen eri muodoissa.

Tässä blogissa pohdin haastetta negatiivisena kokemuksena, joka voi hiipiä kohdattavaksi sisäisenä levottomuutena tai ristiriitoina ihmissuhteissa. Negatiivisuus vyöryy esiin uutisista, maailmantapahtumista ja koko ihmiskuntaa ravistelevista kriiseistä.

Elämä ei aina suju niin kuin suunnittelimme. Joskus voi tuntua siltä kuin eteen nousisi muuri, toisinaan voi tuntea putoavansa kuoppaan, eikä heti näe ulospääsyä.

Voi olla, että mieleen hiipii epäilys: "Miksi juuri nyt? Miksi juuri minä?"

Ajatusjoogan harjoittaja tunnistaa haasteet osaksi henkistä kasvua. Ajatusjooga opettaa meitä katsomaan negaatiota silmiin viestintuojana. Ajatusjoogan Tie ei kiellä ihmisen kokemia vaikeuksia eikä se ole pakkopositiivisuutta.

Ajatusjoogan Tiellä oppii ajattelemaan loogisesti ja positiivisesti, avartamaan näkökulmaa ja saamaan voimaa korkeilta tajunnan ja Hengen tasoilta, Ikuiselta Itseltä ja Auttajilta Valosta.  

Negaatioiden viesti

Jaottelen kohtaamamme negaatiot karkeasti kolmeen eri ryhmään.

1. Sisäinen negaatio – kun oma mieli nousee vastaan

Oma ajatusmaailmamme voi ajoittain muuttua ankaraksi vastustajaksi. Itsekriittisyys, epätoivo, pelko tai tunne arvottomuudesta voivat nousta pintaan.

Itse ajattelen, että sisäisen negaation kohtaaminen on osa henkistä kasvamista. Se kuuluu arkkityyppisellä tavalla henkisen polun kulkemiseen. Meidän on kohdattava sisäinen vastustus, jotta löytäisimme todellisen Itsemme. Sisäinen negaatio on mielen sumua, joka saa meidät unohtamaan, keitä todella olemme. Me unohdamme, jotta muistaisimme. Unohdamme yhä uudelleen ja uudelleen, jotta korjaisimme muistijäljet. Sisäinen negaatio hämärtää yhteyden omaan sisimpäämme ja saa meidät uskomaan rajoittavia ajatuksia.

Meidän ei tarvitse torjua näitä tunteita, vaan pysähdymme niiden äärelle ja kysymme:


"Mitä tämä tunne tai ajatus haluaa minulle kertoa?

Mikä sen taustalla odottaa nähdyksi tulemista?

Miten muunnan tämän negaation positiiviseksi loogisella positiivisella ajatuksella?"

2. Ihmissuhteiden negaatio – kun kohtaaminen satuttaa

Läheisissä suhteissa nousevat usein esiin syvimmät kipumme. Sanomattomat sanat, väärinymmärrykset, odotukset ja pettymykset voivat synnyttää negatiivista energiaa

– joskus hiljaista etääntymistä, joskus kipeitä sanoja. Ihmissuhteiden negaatio voi paljastaa meille omia pelkojamme: hylätyksi tulemisen pelkoa, arvostuksen kaipuuta tai tarvetta tulla nähdyksi. Ehkä liikaa odotamme toisilta kiitosta?

Nämä tilanteet ovat kasvun peilejä. Ne kysyvät meiltä:


"Voinko nähdä tämän hetken mahdollisuutena ymmärtää itseäni ja toista syvemmin? Voinko valita ymmärryksen reitin?

Onko nyt viisautta valita toinen reitti, jotta kasvaminen tulee molemmille mahdolliseksi?”

3. Maailman negaatio – kun ulkoinen todellisuus tuntuu raskaalta

Nykymaailma vyöryttää eteemme päivittäin uutisia sodista, kriiseistä, ilmastohuolista, epätasa-arvosta ja epävarmuudesta. Yleinen tunnelma voi vetää mielen matalaksi. Meidän ei tarvitse sulkea silmiä maailman, ihmiskunnan ja elollisten olentojen kärsimykseltä.

Voimme oppia vahvistamaan omaa sisäistä Valoamme.

Voimme opetella ajattelemaan oikealla ja järkevällä tavalla optimistisesti.

Voimme valita toivon.

Voimme valita toimimisen niin, että edistämme globaalia hyvinvointia.

Sisäinen työskentely luo perustan, josta käsin voimme vaikuttaa ympäristöön rakentavasti – aloittamalla pienin teoin ja ajatuksin.

Yhteinen viesti kaikille edellä mainituille negaation muodoille on tämä:

Tämä hetki voi olla käännekohta.

Kun kohtaan sen tietoisesti,

alan kasvaa.

Voin antaa ajatuksen ja tunteen tulla,

voin antaa sen olla

ja voin päästää irti.

Kun olen tietoisesti läsnä, kasvan,

ja voin kulkea eteenpäin

– vahvempana, viisaampana ja vapaampana.

Ajatusjoogan Tiellä opimme

antamaan, pyytämään ja saamaan anteeksi.

Opimme myös

kiitollisuuden eheyttävän voiman.

Kirjoitan näistä hyveistä lisää elokuun ja marraskuun blogeissa, jolloin aiheina on

uusi näkökulma ja ihmissuhteiden harmonisoiminen.

Elämän muuttuvaisuus, mikään ei ole pysyvää

Elämä muuttuu koko ajan – niin sisällämme kuin ulkopuolellammekin. Jokainen meistä kohtaa haasteita. Kukaan ei ole luvannut kenellekään meistä helppoa elämää.

Mutta haasteet voivat kirkastaa meille sen, mikä on olennaista.

Ne voivat pysäyttää juuri silloin, kun on aika oivaltaa jotain uutta.

Haaste on käännekohta.

Kaiken pysymättömyys on myös mahdollisuus: voimme muuntaa energian omalla ajattelullamme. Ajattelumme on huikea voimavara. Ajatusjoogan harjoittaminen opettaa meitä kääntämään katseen sisäänpäin ja löytämään sisältämme Voiman, joka ei katoa, vaikka sekä sisäiset että ulkoiset olosuhteet vaihtuvat.

Ajatusjoogassa on monia suomenkielisiä loogisia positiivisia mantroja edellä kuvaamieni haasteiden kohtaamiseen, näkökulman vaihtamiseen ja negatiivisen energian muuntamiseen.

Buddha opetti aistimamme todellisuuden jatkuvasta vaihtuvuudesta. Hänen opetuksiinsa sisältyy neljä jaloa totuutta:

1.       On olemassa kärsimystä.

2.       Kärsimykselle on syy.

3.       Kärsimyksellä on loppu.

4.       On olemassa polku, joka johtaa kärsimyksen loppumiseen.

Neljän jalon totuuden jälkeen Buddha antoi seuraajilleen elämänohjeet kahdeksanosaisen polun muodossa. Tässä blogissa en kuitenkaan tarkastele niitä. Nostin Buddhan neljä totuutta esiin, jotta voisimme syvällisesti tajuta elämän luonteen. Ja sen, että kärsimyksellä on loppunsa. Missä se loppu sitten on? Omassa mielessämme: sekä henkilökohtaisessa mielessä että kollektiivisessa mielessä – siinä, jonka me jaamme yhdessä. Siksi on erittäin tärkeää, millaisia ajatuskoostumia luomme ja jaamme toistemme kanssa. On mahdollista lopettaa kärsimys, ja siihen tarvitaan jokaista meistä.

Kun uskallamme kohdata elämän todellisen luonteen, voimme levittää siipemme ja antautua itse elämän kannateltavaksi. Eli tavallaan käännämme kelkkaamme: se, mitä ensin vastustimme ja pelkäsimme, jonka varassa epäröimme ja epäilimme, kantaakin nyt meitä. Emme enää kiukuttele, pane hanttiin tai rypistele vastaan itse elämää, vaan laskeudumme sen syliin luottavaisin mielin. Silloin alkaa kasvu ja kulku eteenpäin käy mahdolliseksi: kohtaan- kasvan - kuljen eteenpäin.

Vaikka antaudumme elämän kannateltavaksi, meidän on silti tehtävä osamme.

Ajattelu- ja tietoisuustaidot ovat avaimia asenteemme suunnanmuutokseen.

Kun asenne muuttuu, muuttuu näkökulma. Kun näkökulma muuttuu, muuttuu asenne.

Olemme monenlaiseen ajatteluun kykeneviä. Voimme valita ajatuksemme.

Voimme valita suhtautumisemme kohtaamaamme negaatioon, oli sen lähde mikä tahansa.

Vai voimmeko, sillä aivojen perusasetus on negatiivinen?

Aivojen perusasetus on negatiivinen

Opettaessani ajatusjoogaa minulta on usein kysytty, miksi negatiivisuuteen on niin helppo tarttua.

Yksi syy negatiivisuuteen on aivojemme niin sanottu kivikautinen asetus. Aivomme ovat luonnostaan virittyneet huomioimaan negatiivisia ärsykkeitä ja muistamaan negatiivisia kokemuksia. Kauan sitten ihmiselle oli tärkeämpää reaktiivisesti tarkkailla ympäristöään vaarojen ja uhkien huomaamiseksi kuin analysoida sitä.

Kun petoeläin rymisteli kuusikon takaa, oli parempi juosta karkuun kuin jäädä pohtimaan, mistä se siihen tuli ja mikä oli sen motiivi. Aivot ovat siis tottuneet pitämään meidät turvassa ja siksi ne priorisoivat mahdolliset uhat. Aivot ovat meidän puolellamme. Mutta silti tämä on nykyihmisen haaste. Lähtökohtaisesti aivoissamme on jatkuva valppauden tila ja negatiivinen asetus.

Mitä tälle asetukselle voi tehdä?

Ensinnäkin se jo vapauttaa ajattelua, että ymmärtää aivojen perusasetuksen.

Hyvä uutinen on se, että aivot ovat neuroplastiset eli ne muokkautuvat koko elinikämme ajan.

Voimme muuttaa ajattelumallimme positiiviseksi - tapahtuma, elämäntapa, tunnemalli ja reaktio kerrallaan. Oman mielen kanssa työskenteleminen pitkäjänteisesti ja sisukkaasti avaa oven positiivisempaan elämän vireeseen. Olosuhteet eivät välttämättä muutu, mutta näkökulma ja asenne muuttuvat. Voimme astua elämään positiiviselle elämänkaarelle, josta kerron lisää myöhemmin tässä blogissa.

Seuraavaksi tutkimme, miten positiivisuus ja negatiivisuus määritellään Kirjeopisto Vian rajajoogassa.

Positiivinen ja negatiivinen Kirjeopisto Vian rajajoogassa

Kirjeopisto Vian rajajoogan kurssissa opetetaan, että ihmiskunnan tehtäviin kuuluu aineen voittaminen jumaluuden voimistamisen ja hengen aineeseen sulattamisen kautta. Olemuksemme ytimessä oleva jumalkipinä on aikojen alussa laskeutunut aineeseen, verhonnut itsensä aineellisella ruumiilla ja elää aineen keskellä. Se on laskeutunut siihen noustakseen siitä. Tämä on pitkällinen kehitysprosessi, jonka eri vaiheet ovat selvästi havaittavissa ihmiskunnan ajattelutavoissa, samoin kuin niissä opetuksissa ja ajatuksissa, joita kunakin aikakautena on korostettu.

Näitä kahta elämän ilmentymää, eli henkeä ja ainetta, edustaa kaksi henkistä voimaa: positiivisuus (myönteisyys) ja negatiivisuus (kielteisyys). Näitä kumpaakin voimaa edustaa oma ajattelutapansa. Ihmiskunnan kehityksen edistyessä on aine yhä enemmän siirtynyt hengen tieltä. Samoin on ajattelussa ja ihmiskunnalle annetuissa opetuksissa negatiivisuus saanut väistyä yhä enemmän positiivisuuden tieltä.

(Lähde: Matilainen, Tyyne ja Salonen, Mirja. Toim. Seppänen, Terttu (2019): Kirjeopisto Vian rajajoogan kurssi. Kymmenen opetuskirjettä. Uuden Safiirin Aikakauskirja 2 2019. Via-Akatemian säätiö sr.)

 

Eli positiivisuus on meissä olevaa jumalallisuutta, Hyvyyden ja Rakkauden Henkeä.

Aina, kun valitset ajatella positiivisesti ja toimit parhaasi mukaan, vahvistut henkisen kasvun tiellä ja voit kohdata tiellesi tulevat haasteet korkeamman tietoisuuden näkökulmasta.

Ajattele, että negatiivisen ajattelumallin muuntaminen positiiviseksi on sinulle helppoa! Tämä on ajatusjoogan harjoittamisen periaate.

Neuroplastisuuden, eli aivojen muokkautuvuuden, ansiosta sinä pystyt opettamaan itsellesi positiivisia ajattelumalleja.

Anna itsellesi tilaisuus.

Usko itseesi.

Kokonaan negatiivisuutta ei kuitenkaan tarvitse poistaa. Negatiivisten tunteiden muuntamistyö eli positivisoiminen on silloin tärkeää, kun negatiivinen ajatus ja tunne toistuvasti haittaavat ja rajoittavat elämää. Tarkoituksena ei ole tukahduttaa negatiivista tunnemaailmaa, vaan hyväksyä negatiivisetkin tunteet osaksi ihmisyyttä, ja tarpeen tullen muuntaa niitä, etteivät ne pääse hallitsemaan ja invalidisoimaan elämää.

Ajatusjoogassa negatiivisuus nähdään palvelijana ja opettajana. Tarvitsemme negatiivisuuden ituja pystyäksemme tunnistamaan, muuntamaan ja tarvittaessa hajottamaan negatiivisuutta. Joissakin elämäntilanteissa tarvitsemme negatiivisuutta, jotta pääsemme tilanteesta eteenpäin.

Tärkeää on palata positiiviseen ajatteluun ja toimintaan mahdollisimman nopeasti.

Se onnistuu oikeanlaisilla, olemusta harmonisoivilla ajatuksilla.

Kirjoitin huhtikuussa 2025 blogin aiheesta oikeanlainen ajattelutaito. Löydät sen täältä. Rajajoogan kurssin mukaan oikeata on ainoastaan sellainen ajattelu, puhe ja toiminta, joka on oikeata paitsi yksilön itsensä myös koko yhteiskunnan kannalta. Se on ajattelua, joka edistää positiivisten (myönteisten), jumalallisten arvojen lisääntymistä ympäristössämme. Tämän vaikutuksen saa aikaan jokainen muodoltaan ja sisällöltään positiivinen ajatus.

Positiiviselle elämänkaarelle!

Kirjeopisto Vian perustajaopettaja Tyyne Matilaisen esoteerinen käsitys oli, että ihmisen tajuntaa kehystää negatiivinen ja positiivinen elämänkaari, jotka ovat osa jumalallista kehityssuunnitelmaa. Ne ovat sisäkkäin ihmisen olemuksen ympärillä.

Kaaret muodostavat elämänmittaisen kehityksellisen aikajanan: kumpikin kehityskaari alkaa syntymässä ja päättyy kuolemaan. Nykyhetki liikkuu elämänkaarella ja nykyhetki muuttaa koko ajan tajunnan sisältöjä. Nykyhetki välittää ihmisen valintoja elämänkaariin ja niiden dynaamisuuteen.

Elämänkaaret kommunikoivat ulospäin ja toisten ihmisten elämänkaarien kanssa. Elämänkaaret pyrkivät järjestämään tilaisuuksia ja kohtaamisia, jotka olisivat suunnaltaan ja tulokseltaan mahdollisimman positiivisia. Elämänkaari kokonaisuutena on siis vuorovaikutuksessa ihmisen kehityksen kanssa. Se pyrkii varmistamaan sen, että ihminen seuraa positiivista kehityssuunnitelmaansa ja samalla yhteistä korkeampaa kehityssuunnitelmaa.

Ajoittain kaksoiskaaressa on solmukohtia, esimerkiksi eri ikäkausiin liittyviä taitekohtia. Silloin negatiivinen ja positiivinen elämänkaari sekoittuvat toisiinsa ja ihmisen on tukittava, mikä on negatiivista ja positiivista. Ihmisen on hyvä pyrkiä positiiviseen ratkaisuun.

Elämänkaari sallii sen, että ihmisen valintojen mukainen ja positiivinen elämänsuunnitelma toteutuu. Elämänkaaret ovat ihmisen kehityksen summa.

Kun molemmat elämänkaaret ovat erillään, on ihmisellä energiaa. Positiiviseen elämänkaareen sisältyy suurempi mahdollisuus toteuttaa potentiaaliaan. Epäharmonia tuo negatiivisen kaaren positiivisen sisäpuolelle ja ihmisen on vaikeampi toteuttaa itseään.

Henkisen tien kulkijalle on tärkeää pyrkiä positiiviselle elämänkaarelle. Elämänkaaressa on valmiit suunnitelmat ja ihmiset tulee suunnitella mieleisensä tulevaisuus. Positiivisesti suuntautuneen ihmisen positiivinen elämänkaari on tajunnan sisäpuolella ja toteutuvana.

Lähteenä tässä luvussa käytin Tuula Uusitalon kirjaa Hyvyyden Voimien palveluksessa. Tyyne Matilaisen esoteerinen filosofia. Via-Akatemian säätiö sr 2016.

Voit lukea koko kirjan verkossa ja ladata sen itsellesi! Voit myös tilata kirjan!

Universumin avara näkökulma

- vaiko henkilökohtainen kärsimys?

Olemme jokainen Universumin kansalainen. Matkaaja Kosmoksessa. Meitä ohjaa universaalit lait. Kun ymmärrämme tämän, voimme tajuta, että kokemamme tapahtumat eivät ole henkilökohtaisia, vaikka ne siltä tuntuvat. Henkilökohtaisuuden tunne on ymmärrettävää, mutta se ei ole koko totuus.

Jonkinlaiseksi ajatusongelmaksi voi muodostua kosminen arvailu: ”Mikä omakohtainen syy on kohtaamani ja negatiiviseksi kokemani asian taustalla? Minkälaista karmaa MINULLA on, kun tällä tavalla elämä koettelee?”

- Ei ole yhtä ainoaa syytä. Ei ole olemassa yksin ja vain sinua varten olevaa syytä.

Caroline Myssin mukaan tämän ajattelumallin taustalla on kiltin oppilaan arkkityyppi: ajatus siitä, että kun oppilas oppii läksynsä ja tunnustaa syyllisyytensä, silloin hän saa itseään yläpuolelta olevalta taholta palkkionsa.

Itse ajattelen, että tätä kyllä kannattaa miettiä ja peilata omiin käsityksiin universaalin Älyn toiminnasta. Viisautta meidän tulee toki kasvattaa, jotta voimme ymmärtää asioiden todellisia syy-seuraus-suhteita ja oppia toimimaan oikein. Mutta emme voi järjellämme ymmärtää kaiken lähtökohtaa tai nähdä kokonaiskuvaa. Siksipä voimme antaa armon käydä oikeudesta.

Caroline Myss kirjoittaa kirjassaan A Time for Grace, Sacred Guidance for Everyday Life (HayHouse 2023) laeista, jotka ohjaavat elämäämme:

1.       Fysiikan lait, mm. gravitaation laki, ajan ja tilan kaareutuminen, energian säilyminen

2.       Sosiaaliset ja uskonnolliset lait, mm. 10 käskyä, sosiaaliset normit

3.       Mystiikan lait - meidän sisäinen itse ei opi näitä lakeja, vaan me heräämme tai havahdumme niihin. Nämä lait ovat sisäistä tietoa.

Henkisen tien kulkija oppii jossain vaiheessa matkaansa ymmärtämään universaalien lakien merkityksen ja järkevällä tavalla luopumaan kipuilevasta henkilökohtaisuudesta. Symbolinen näkökyky alkaa kehittyä, kun opimme katsomaan avarammin.  Itsessämme, ympäristössämme ja maailmassa tapahtuvat asiat ovat saaneet alkunsa jo hyvin kauan sitten. Siksi on erittäin tärkeää oppia oleman hereillä ja läsnä juuri nyt. Tässä hetkessä voimme valita uudelleen.

Haasteen kohdatessamme voimme valita näkökulmamme. Ajatusjoogaa harjoittava saa rajajoogan kurssissa käyttöönsä useita upeita mantroja, jotka auttavat. Ne ovat auttaneet minua ja monia muita elämän haasteiden kohtaamisessa ja tajunnan avartumisessa.

Tutki seuraavaa mantraa, joka on Kirjeopisto Vian rajajoogankurssin viidennestä opetuskirjeestä. Lue se rauhallisesti, mietiskellen. Miltä se tuntuu, miten se vaikuttaa?

”Sinä katselet kaikkia asioita Ikuisuuden ja Universumin näkökulmasta

sekä ymmärrät ja näet asiat niiden oikeissa suhteissa.

Sinä olet aina tietoisesti sopusoinnussa Universumia hallitsevien jumalallisten lakien kanssa ja sinun mielesi on aina tietoisesti sopusoinnussa jumalallisen kehityssuunnitelman kanssa.”

Ikuinen Itse

Ikuinen Itse on meissä oleva puhdas Autuus, puhdas Oleminen.

Ajatusjoogan harjoittaja sulattaa loogisten positiivisten mantrojen avulla Ikuista Itseä itseensä ja Ikuinen Itse tulee vähitellen hänen täydelliseksi hallitsijakseen. Ihmisen arkiminästä tulee Ikuisen Itsen palvelija, käyttöväline. Silloin Ikuinen Itse ohjaa Itsessään olevien jumalallisten kykyjen ja voimien avulla kaikki hänen ajatukset, tunteet, teot ja asiat oi­keaan ja järkevään suuntaan.

Ajatusjoogan harjoittaja oppii tietoisesti poistamaan itsestään kaikki mielipahansävyiset tunteet, tarpeettoman itsekritiikin sekä muut negatiivissävyiset mielentilat, kun mielentila ja tunne-elämä on pysyvästi Ikuisen Itsesi hallitsemaa.

Hän tahtoo ja oppii tarvittaessa voimistamaan ja tiivistämään ajatustensa avulla ympärillään olevaa Ikuisen Itsen rauhan, tasapainon ja autuuden auraa. Siten hän osaa palauttaa hyvin helposti ja nopeasti itselleen täydellisen mielen rauhan ja tasapainon, vahvistamalla Ikuisen Itsen vaikutusta itsessään.

Kun Ikuinen Itse on sulautunut persoonaan, rajajoogi ilmentää kaikessa Ikuisessa Itsessä olevia Hyvyyden voimia ja on kokonaan muuttunut Hyvyyden voimien personoitumaksi sekä niiden käyttövälineeksi. Hänestä on tullut immuuni negatiivisuudelle.

Näin opetetaan Kirjeopisto Vian rajajoogan kurssissa. Huomaatko, millainen voima positiivisuus todella on? Se on Valoa!

Yhteisön voima

Ihmisyys on yhteyttä varten: toistemme kanssa me peilaamme, kasvamme ja kannattelemme. Eckhart Tolle kutsuu joitakin henkisen tien kulkijoita käsitteellä "frequency holder", - he kannattelevat ihmiskunnan ja maapallon värähtelyä. Se on tärkeää. Mutta me myös nostamme värähtelyä omalla positiivisuudellamme. Ole siis "Frequency Lifter", kohota tietoisuuden ja värähtelytason taajuutta!

Ajatusjoogan Tie ei ole yksinäinen vaellus – se on yhteinen kulkureittiVia Positiva, jossa jokaisen askel vahvistaa toisen askelta.

Kun kohtaamme sisäistä epävarmuutta tai kipua, yhteys muihin voi olla parantavin voima. Negaation hetkellä voi tuntua siltä, ettei kukaan ymmärrä. Eikä oikein itsekään välttämättä ymmärrä. Mutta todellisuudessa meitä on monia, jotka harjoittelevat samoja asioita: ajatusten kirkastamista, rauhan rakentamista, itsen ja toisten hyväksymistä.

Ajatusjoogaa harjoittavien yhteisö Via ry tarjoaa tilan, jossa voi jakaa oivalluksia, kysyä, kuunnella, olla läsnä – ja tulla kohdatuksi omana itsenään.

Yhdessä voimme:

  • rohkaista toisiamme pysähtymään, kun elämä pyytää hiljentymistä.

  • muistuttaa, että sisäinen Valo loistaa ja ohjaa aina.

  • vahvistaa toisiamme näkemään itsemme ja toisemme Rakkauden silmin.

  • kulkea yhdessä kohti syvempää ymmärrystä ja läsnäoloa.

Kutsu mukaan

Jos kaipaat inspiraatiota ja toisten seuraa tällä tiellä, tule mukaan maksuttomaan Ajatusjoogan tutustumisiltaan, liity yhteiseen ryhmäämme Facebookissa ja tule mukaan Via ry:n toimintaan. Jokainen uusi tulija tuo mukanaan oman ainutlaatuisen säteensä, ja yhdessä voimme valaista toisillemme reittiä eteenpäin.

Varjoista Valoon

Jokainen kohtaamamme haaste voi olla käännekohta. Se ei välttämättä heti näytä siltä – se voi tuntua epämukavalta, pelottavalta tai uuvuttavalta. Mutta ajatus kerrallaan, hetki kerrallaan, voimme kulkea varjon läpi Valoon.

Ajatusjoogan Tie on kasvun tie. Se on tie, jossa opimme sanomaan kyllä elämälle – silloinkin kun se tuo tullessaan kysymyksiä vailla vastauksia. Tie, jossa kuljemme ensin itseämme kohti ja sitten maailmaa varten. Tie, jossa looginen positiivinen ajattelu muuttuu voimaksi, joka kannattelee ja valaisee ympäristöämme.

Meissä jokaisessa on Valo. Ajatusten selkeyttämisen, tunnetietoisuuden ja henkisen harjoituksen avulla tuo Valo alkaa säteillä yhä kirkkaammin. Ja vaikka emme aina näkisi koko reittiä eteenpäin, voimme ottaa seuraavan askeleen.

Kohtaan – kasvan - kuljen eteenpäin, ja yhdessä me sen teemme!


Ajatusjoogan Tie-blogi

Kiitos, kun luit toukokuun blogin!

Kesäkuun blogin teemana on "Itsemyötätunnon vahvistaminen."

Lue Ajatusjoogan Tie-blogia:

Lue tammikuun blogi: Matka rauhaan tässä hetkessä – tietoisen läsnäolon taito

Lue helmikuun blogi: Ajatuksen voima ja merkitys - ihminen on sitä, mitä hän ajattelee

Lue maaliskuun blogi: Looginen positiivinen ajattelutaito muutosvoimana elämässä.

Lue huhtikuun blogi: Oikeanlainen ajattelutapa - tie sisäiseen Rauhaan ja yhteiseen Hyvään

Valoisin ajatuksin

Elina Kakko

rajajooganopettaja

VIA-AKATEMIA

elina.kakko@ajatusjooga.fi

Seuraa somessa Instagram, Facebook, Pinterest, YouTube, TikTok

@ajatusjooga @AjatusjooganTie

@ajatusjooga.elina

© Elina Kakko

Via-Akatemian Säätiö sr

Tilaa Ajatusjoogan Tie uutiskirje sähköpostiisi.


Saat samalla

Ajatusjoogan aloitusoppaan.


Uutiskirjeessä on mukana blogin kuukausiteemaan sopiva ajatusjoogaharjoitus!

Seuraa ja keskustele somessa

@AjatusjooganTie

@ajatusjooga

@via.akatemia

@ajatusjooga.elina